Bami kruiden voor de lekkerste Surinaamse bami

Oost west, thuis best. Dit spreekwoord klinkt je hoogst waarschijnlijk zeer bekend in de oren. Ook op het gebied van eten, is dit relevant. De manier waarop eten thuis werd bereid, blijf je toch het lekkerst vinden. Veel gerechten kenmerken zich door de landen van herkomst. Zo heeft Suriname ook een gerecht dat typisch is voor hun land, namelijk: Surinaamse bami. Om dit gerecht te bereiden, zijn er verschillende producten nodig om aan het karakteristieke recept te kunnen voldoen, zoals bami kruiden. In dit artikel kan je vinden hoe je deze heerlijke Surinaamse bami kunt bereiden.

De benodigde producten voor deze Surinaamse bami

Voor het bereiden van de echte Surinaamse bami zal je een aantal producten moeten aanschaffen die wellicht niet in de standaard supermarkten verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan mespunt aji-no-mo of trassi. In supermarkten kan je kant-en-klare pakjes of zakjes vinden die bami kruiden bevatten. Hoewel deze pakjes de smaak van de echte kruiden in de meeste gevallen goed nabootsen, is het maken van je eigen kruiden vele malen smaakvoller. In deze pakjes bevindt zich namelijk een grote hoeveelheid zout, terwijl dit niet per definitie essentieel is voor het bereiden van het gerecht. Om de karakteristieke smaak van Surinaamse bami kruiden te bereiden, heb je het volgende nodig:

  • Eén theelepel van de volgende kruiden: witte peper, paprikapoeder, komijnzaad, kurkuma, citroengras, gemalen korianderzaad, cayennepeper en gemberpoeder
  • Twee theelepels knoflookpoeder en gemalen laos
  • Een halve theelepel kaneel
  • Vier theelepels kelthisch zeezout.

Door deze kruiden te combineren zal je de verrukkelijke smaak van echte Surinaamse bami ervaren. Verder kan het toevoegen van een zoetzure saus ook bijdragen aan de smaakbeleving van dit gerecht.

Bereid eigen Surinaamse bami kruiden voor een optimale smaak

Jij kunt een stukje Suriname proeven door je bami op een andere manier te bereiden. Stel je eigen bami kruiden samen!